Şİİ İRAN’DA Sünni Alimler Tutuklanıyor

 

İran’daki Sünni alimler ve önde gelen şahsiyetler hedef alınmaya devam ediyor. Sunni Online adlı sitenin bildirdiğine göre Kasım ayının başında Zahidan bölgesindeki Ehli Sünnet alimlerinden önde gelen Prof. Dr. Abdulhamit’in damadı olan ve Darululum Üniversitesinde öğretim görevlisi olan Şeyh İsmail Mollazai tutuklandı.

İstihbarat bakanlığı üyesi olduğu sanılan sivil giyimli kişilerin gerçekleştirdiği tutuklama olayının Şeyh Hafız İsmail Mullazai’yi Zahidan’a giderken yolda gerçekleşti. Şeyh Mullazai Şeyh Muhammed el İslam’ın oğlu ve meşhur Sünni lider Şeyh Abdulhamit’in de damadı.

Tutuklamanın ardından istihbarat elemanlarının Mollazai’nin evine gelerek şahsi bilgisayarına da el koydukları kaydedildi.

Bu son tutuklama hadisesi geçtiğimiz günlerce Şeyhulislam Mevlana Abdulhamti İsmail Zahi’nin damadı olan Hacı Abdurrahim’in son olarak Tahran’da tutuklanmasından sonra gerçekleşti. Gözlemciler ve araştırmacılar İran’daki Sünnileri temsil eden önemli şahsiyetlere ve liderlere yönelik bu tür gerekçesi ve illegal tutuklamalarla Sünnilere yapılan baskıların daha da yoğunlaştırılmak istendiğine dikkat çekiyor.

Kaynak: Sunni Online

About ismailaga

Rahmetin Sanal Alemdeki tecellisi
Bu yazı SAPIK MEZHEPLER içinde yayınlandı ve , , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yorum bırakın