HAYRETTİN KARAMAN YAZDIĞI KİTABI UNUTTU, DİYALOĞU SAVUNDU

Hayrettin Karaman T24’e verdiği röportajda diyalog konusunun sorulması üzerine diyalog hakkında yazdığı kitabı ve hezeyanlarını unuttu. Biz de hatırlatalım dedik…

Karaman: “Bazı insanlar içerik yerine kelimeye takılıyorlar. Sırf “dinlerarası” kelimesine bakıp niyet okuma yaptılar ve bunun “dinler çorbası” yapmak üzere bir teşebbüs olduğu kanaatine vardılar. Tüm dinlerin mensupları, icat edilecek bu yeni dine inanacak sandılar. Böyle bir şey olsaydı bile, sadece Müslümanlar değil, Yahudiler ve Hıristiyanlar da itiraz ederdi çünkü her dinin samimi, ortodoks mensubu dinini muhafaza etmek ister.” diyor.

HIRİSTİYANLAR NEDEN İTİRAZ ETSİN Kİ?
Karaman, Polemik değil diyalog adlı kitabında bakın ne diyor:
“Peygamberimiz ‘Yahudiler mutlaka Müslüman olsun!’ demiyor, ‘Hıristiyaanlar mutlaka Müslüman olsun!’ demiyor.” (Polemik Değil Diyalog, s. 35);
“Kur’ân-ı Kerîm’de Ehl-i Kitab’la ilgili devamlı vurgulanan şey; Allah’a iman, âhirete iman ve amel-i salihdir. Kur’ân birçok âyette bunu söylüyor; yani ‘Peygambere iman edin’ demiyor.” (Polemik Değil Diyalog, s. 37);

Sayın Karaman’a soruyoruz: “Diyalog, dinler çorbası değil diyorsunuz ama neden Hıristiyan ve Yahudilerin müslüman olmalarının şart olmadığını savunuyorsunuz. Ayrıca Kendi dinini Hak olarak göstermeye çalışan bir hareketten Hıristiyanlar neden rahatsız olsun?

“Diyalogla ben dinimi anlatırım” diyorsunuz, o halde siz dininizi kitabınızda yazdığınız bu usullerle mi anlatıyorsunuz?”

İnsanları balık hafızalı görüp bunca gerçeği atlayarak birde diyaloğa karşı çıkanları :“Dar görüşlü, cahil” olarak yorumluyorsunuz.

BAŞ MİMARLARDAN ESKİ BAKAN MEHMET AYDIN
Diyaloğun baş mimarlarından ve Devletin temsizlcisi Mehmet Aydın’ın “Bazı Müslüman kardeşlerimiz diyordu ki, ‘Yahu bir fırsat düştü, Müslümanlığı anlatalım Hıristiyanlara, Allah belki hidayetini gösterir.’ Yani adam aslında Müslümanlaştırmak için gelmiş. Bu diyalog değil.” (II. Din Şurası Tebliğ ve Müzakereleri c.2 s.332)
“öbür dinler büsbütün batıl dinler değildir. Onlarda da bir gerçeklik payı vardır.”( II. Din Şurası Tebliğ ve Müzakereleri c.2 s.341) sözlerini nasıl değerlendireceksiniz?

Hadi buyrun…

Sayın Karaman, millet artık yutmuyor bu dolmaları. Google diye bir motor var ki, bütün olan biteni döküyor gözler önüne.Verilen fetvaları, tavizleri, oyunları görebiliyor insanlar.

İslam alimleri ile çekilmiş tek bir fotoğrafı olmayanların Papa ile nasıl samimi olduklarını bütün dünya izliyor.

Siz gidin Uganda’ya anlatın bu masalları…

http://www.ismailaga.info

About ismailaga

Rahmetin Sanal Alemdeki tecellisi
Bu yazı HAYRETTİN KARAMAN içinde yayınlandı ve , , , , , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yorum bırakın